Palaidotas paskutinis mažasis nepriklausomas elektros energijos tiekėjas

EGTO energija baigia savo kaip nepriklausomo elektros tiekėjo veiklą

Labai gaila, bet šiandien atjungiame dar vieną tiekėją nuo automatinio kainų patikrinimo. Lrt.lt pranešė, kad EGTO energija nutraukia savo, kaip nepriklausomo elektros energijos tiekėjo veiklą. Lentelėje žemiau išvardinome visus pasitraukusius tiekėjus:

Tiekėjas Baigė veiklą
Inregnum 2021-ųjų balandis
Vilniaus elektra 2021-ųjų gruodis
Perlas energija 2022-ųjų rugpjūtis
Birštono elektra 2023-iųjų kovas
EGTO energija 2023-iųjų rugsėjis

Mūsų misija taip pat tampa nebe tokia reikalinga. Palyginti tris elektros energijos tiekėjus nėra sunku. O kažkada juk buvo aštuoni! Vartotojui paprasčiau, bet ar nuo to geriau?

Vartotojų pasirinkimo galimybė per pastaruosius 2,5 metus tik mažėja. Norint, kad rinka gerai veiktų turi būti sudarytos geros sąlygos ir vartotojams ir tiekėjams. Panašu, kad įstatymų leidėjai žiūri tik į vartotojus ir nesupranta, kad be tiekėjų ši rinka normaliai nefunkcijonuos.

Labai tikimės iš Energetikos ministerijos ir VERT protingų veiksmų, pateikiant siūlymus ir įtikinant įstatymų leidėjus priimti teisingus sprendimus, kurie didintų konkurenciją. O ne tokius, kaip šis bandymas, kuris, prisidengiant “vartotojų teisių gynimu”, apsunkina tiekėjų vaiklą ir mažina konkurenciją. Lietuvos buitinių vartotojų elektros energijos tiekimo rinka tapo tipišku oligopolinės rinkos pavyzdžiu!

Kol kas padėtis liūdna…