Seimas atidėjo privalomą nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimą pusmečiui

LRS atidėjo nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimą antrojo etapo vartotojams, sunaudojantiems nuo 1000 iki 5000 kWh per metus, iki 2022 metų liepos 1 dienos. Nepriklausomą elektros energijos tiekėją jau pasirinkę tokie vartotojai galės grįžti prie visuomeninio tiekėjo

Reaguodamas į susiklosčiusią situaciją elektros energijos rinkose, Seimas priėmė įstatymo pataisas, kurios leidžia atidėti nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimą iki 2022-ųjų metų vidurio. Tai galioja tik vartotojams, kurie papuola į antrąjį elektros energijos rinkos liberalizavimo etapą.

Taip pat įstatymo pakeitime numatyta, kad vartotojų sutartys su nepriklausomu tiekėju, kurios turi įsigalioti nuo 2022-ųjų sausio 1 d., bus automatiškai atidėtos iki 2022 liepos 1 d. Jei vartotojas norės kitaip, jis tą galės padaryti informuodamas nepriklausomą tiekėją.

Primename, kad priimdami sprendimą ar atidėti nepriklausomo tiekėjo pasirinkimą ar grįžti prie visuomeninio tiekėjo, Jūs galite pasinaudoti Etiekejai.lt skaičiuokle. Čia galite palyginti ne tik nepriklausomų tiekėjų pasiūlymus bet ir visuomeninio elektros tiekėjo planus.

Pilna įstatymo pakeitimo versija. Įstatymą dar turi pasirašyti LR Prezidentas.